HIZLI MENÜ
Sepet

Tıbbi Lavanta Yağı - 10ml

Tıbbi Lavanta Yağı - 10ml
Ödüllü Ürün
  • Stok: Stokta
  • Model: NG0034
  • Weight: 10.00g
  • GTIN: 8682397014147
85,00TL

Adalin Tıbbi Lavanta Yağı


Lavanta yağı, büyüleyici kokusuyla aromaterapinin en vazgeçilmez yağlarının biridir ve birçok kozmetik ürünün içerisine dahil edilmektedir.



Sayısız faydasıyla ve çiçeksi hoş kokusuyla birçok evin baş köşesine olan lavanta yağının türlerini iyi bilmek gerekir. Çünkü farklı türlerin ortak özellikleri olsa da bambaşka kullanım alanları da vardır. Bu farklılıklara dikkat etmemek, maalesef lavanta yağından aradığınız şifayı bulamamanıza sebep olur.

Adalin Tıbbi Lavanta yağı; lavandula angustifolia türünden elde edilmiş, tıbbi alanda kullanılan lavanta türüdür. Gerçek lavanta türü bu türdür. Melez lavanta türü olarak bilinen lavandin türüne göre daha pahalı olmasının sebebi, yağ veriminin daha düşük olmasından kaynaklanmaktadır.

Adalin Tıbbi Lavanta “Pharma Grade” sınıfıdır. Yani ilaç sanayinde de kullanılabilen üstün kalitede, güvenli bir üründür.
Kokusu daha çiçeksi, daha zariftir. Parfüm sektöründe tercih edilen bir türdür.

Tıbbi lavanta yağının keşfinin ilginç bir hikayesi vardır. 1900’lü yılların başında Fransız kimyager Gattefosse laboratuvarında bir deney yaparken kaza ile elini yakınca, acısını hafifletmek için yanında duran ve içinde lavanta yağı bulunan kaba elini daldırır ve bu yağın elini hızlıca iyileştirdiğini fark eder  bu konuda çalışma ve araştırmalar yapar. 1928 yılında bu konuda yayınlanan ilk kitapta aromaterapi deyimini de kullanan ilk kişi olarak literatüre geçmiştir.

Tıbbi Lavanta Yağının  Özellikleri

  • Aromaterapide dengeleyici ve sakinleştirici olarak kullanılır
  • Yanık tedavileride etkilidir
  • Hücre yenileyici özelliği vardır
  • Anti mantar, antivirus, antibakteriyel özellikleri ile bağışıklık sistemi uyarıcı

Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır?

  • Parfüm yerine, bileklerinize ve kulak arkasına lavanta yağı damlatarak kullanabilir, aynı zamanda sakinleştirici etkisinden faydalanabilirsiniz.
  • Saç diplerini besleyen lavanta yağını baz yağlar(badem yağı, üzüm çekirdeği yağı, nar çekirdeği yağı, aspir yağı vb.) ile karıştırarak ile saç dökülmesini önleyebilirsiniz.
  • Temiz bir pamuk ile hafif yaralarınıza lavanta yağı damlatarak iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz.
  • Yastığınıza birkaç damla lavanta yağı damlatmak, uykuya daha rahat geçmenize yardım edebilir.
  • Böcek sokmalarının verdiği kaşıntıyı almak için, şişkinliğin bulunduğu bölgeye lavanta yağı sürebilirsiniz. 
  • Nemlendirici kreminize yada cilt serumunuza birkaç damla lavanta yağı ekleyerek, cilt yenileyici, temizleyici  ve aynı zamanda rahatlatıcı etkisinden faydalanabilirsiniz.
  • Difizör ya da buhurdanlığınıza  birkaç damla lavanta yağı eklerseniz, hem hoş bir oda parfümü olarak kullanır hem de  odanızdaki havanın temizlenmiş olmasını sağlarsınız. 

Lavanta Yağı Kullanımı ve Uyarılar

  • Adalin Tıbbi Lavanta  Yağı  %100 saf olduğu için  güçlü ve etkili bir üründür. Kullanmadan önce dirseğinizin iç kısmına küçük bir miktar deneyip, birkaç saat bekleyerek test edebilirsiniz. Herhangi bir kızarıklık , tahriş olmadıysa kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • Adalin Tıbbi Lavanta Yağı sadece dahilen kullanıma uygundur.
  • Adalin Tıbbi Lavanta  Yağını, sabit yağlar(tatlı adem yağı, üzüm çekirdeği yağı, kuşburnu yağı, jojoba yağı, aspir yağı vb. gibi) ile karıştırarak kullanmanızı öneririz.
  • Tıbbi Lavanta  Yağının kullanımında  hamile ve çocuklarda dikkatli olunmalıdır.Gerekirse doktorunuza danışınız, çocukların erişemeyeceği yerde muhafaza ediniz.
  • Kronik hastalığı olanlar ve ilaç tedavisi görenler, doktoruna danışarak kullanmalıdır.
  • Göz ile temas ettirilmemelidir, temas halinde bol su ile yıkanmalıdır.

Adalin Tıbbi Lavanta  Yağı   içeriği   %100 Tıbbi Lavanta  Yağı  içermektedir. Herhangi bir sabit yağ ya da alkol gibi maddelerle seyreltilme yapılmamıştır.

Adalin tarafından üretilen tüm ürünler  bitkisel kaynaklı olduğu için vegandır, hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.

Adalin ürünlerinin hiç birinde paraben, alkol, SLS/SLES, koruyucu, sentetik koku, sentetik boya bulunmaz. Tamamen bitkilerden elde edilmiş doğal ve saf ürünlerdir.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
Kötü İyi
"> ">